Lelucon Jadi Lelaraan

Irah-irahan neng duwur mboh salah apa bener -lali je. Dadi intine sing maune pengin guyon, lelucon malah dadi prekara sing ala.

Ya, isih bab skandal seks memper artis Ariel New Peterpen. Lak wis lawas to beritane? Mula kuwi! Jan-jane Pentil ki wegah komentar bab kuwi, nanging nontoni postingan ana internet dadi prihatin. Gene?

Skandal mirip artis

Memper artis, stop!

Skandal mau pancen wis dadi skandal paling panas tahun iki -kayane. Ora bahen-bahen, wis entuk “penghargaan” skandal nasional. Sapa sing ora ngerti Ariel? Luna Maya? uga Cut Tari? sapa? kayane wong sak Indonesia wis padha ngerti kabeh. Terus?

Kahanan mau didadikake guyonan ana masyarakat. Masyarakat sing gething karo video kuwi, banjur rame-rame gawe lelucon. Tuladhane foto sing diedit-edit. Sing maune memper Cut Tari diganti memper Mpok Nori. Ana maneh sing sok-sok digawe memper majalah, terus diisi foto-foto memper artis “calon” pemain sateruse. Isih akeh neh, mung ora pengin Petil bahas maneh.

Kahanan sing kaya kuwi, sing pengine guyon, gawe atine Pentil prihatin. Pengine guyon, gawe lelucon ning bisa-bisa malah dadi lelaraan. Kok bisa? Coba dipikir, piye rasane wong sing digawe guyon kuwi, kaya Mpok Nori lan artis liyane sing ora melu-melu. Ora mangan ceceke, ning kena pulute. Ya, yen sing ana gambar kuwi narima? Yen ora? Lak ngono to? Apa guyon kuwi kudu ngono? Ora to? -kok malah dadi jengkel dhewe. 😀

Mula, lumantar tulisan iki ayo bereng-bareng nyetop postingan sing kaya kuwi, yen prelu dibusek. Yakin, ora lucu!

Iklan

Perihal rizalihadi
Aku iki pentil sing balak. Isih cilik, ijo, durung mateng lan dipeksa katon mateng. Nanging ora apa, jalaran ngelmu iku kalakone kanthi laku :)

17 Responses to Lelucon Jadi Lelaraan

  1. erwinaziz says:

    iku ancen kurang kerjaan, dadi seneng ngedit-ngedit foto… hehe 😀

  2. nia says:

    kalau di b.Indo “PENTIL” sangat berambigu sekali…………..

  3. rizalihadi says:

    kuwi yen basa indonesia, dek 😀
    yen basa Jawa ya ora blas 😀

  4. rizalihadi says:

    iya kang erinaziz… nek ngono kuwi banjur piye?

  5. nh18 says:

    Iyo mas …
    Guyon iku ora mesti nganggo “melecehkan” wong liyane …
    mesakno Mpok Nori lan liya-liyane sing ora melu-melu …
    njur katut …

    salam saya

  6. rizalihadi says:

    inggih mas. mari budayakan guyon yang cerdas juga mendidik 😀

  7. admin says:

    jadikan budaya saling menghargai untuk menghindari hilangnya sebuah generasi..maju terus

  8. Agung Ogh says:

    begjane awakku dadi wong sing ‘gaptek’.. ora mudheng piye nggawe blog, mosting gambar, lsp.. apamaneh ngedhat-ngedhit gambar..,
    nanging ya sok nampa kiriman gambar-gambar kaya sing dingendikaake.., yen gambare lucu ya kadhang ngguya-ngguyu dhewe elek-eleke ya amung mesem..

    mbok menawa wae sing padha aweh gambar kuwi mengku karep pengen ‘nyemoni’ utawa ‘nyendhu’ pawarto kang isih anget ana ing tengahing warga.. pengen nggawe kartun/karikatur nanging ora bisa nggambar dadi ya amung edhat-edhit gambar sing ana (nggolek luwih gampange).., mung wae mundhute gambar tokoh ora nyuwun ijin karo piyayine.., lha arep nyuwun ijin piye.. wong gambar sa-akeh-akehe nang ‘ndonya ka-mayan’ mung kari methik..

    nanging yen ngomongke bab trapsila marang para warga..genah padha karo ‘nyawuk banyu nang njero kranjang’.., wong jaman kaya ngene ngendi ana wong sing isih nduwe subasita marang budhaya..
    yen caraku ya wis tak endelke wae tinimbang malah dadi cintraka.. yen dielik-elik malah ngadoh saka awakku nggawe bubrahe paseduluran.. dianggep aku ora sarujuk karo kekarepane.. ya diladeni wae nanging nganggo ‘angon wayah’.. iki ora ateges pesimis… nanging ‘ngemong mbopong tanpa omong’..!!

  9. rizalihadi says:

    ngoten nggih pak dhe? wah, bejane kula tepang kaliyan panjenengan. matur nuwun, Pak dhe sampun kersa mampir 😀

  10. rizalihadi says:

    Ayo, bareng-bareng, mas admin

  11. Hee heee

    rame juga blog sampean kang……..

    salam kenal yaa…….

  12. rizalihadi says:

    matur nuwun cak Sunny. Sing gawe rame ya njenengan2ipun to? 😀

  13. winant says:

    wah awak dewe opo yo lali karo adate
    opo maneh pers wis jan…..
    ono berita kaya ngene yo langsung tancep gas
    dikabarke ora mung oppo anane nanging yo diwenehi bumbu
    karepe tambah sedep……..

  14. Maskur® says:

    jaman rusak
    pemerintahe ora tanggap

    nuwun sewu, nitip promosi iki:
    http://maskurmambangr.wordpress.com/2010/07/20/lomba-nulis-ngapak/

  15. winant says:

    mung sing kudu dielingi
    pancen awak dewe iki seneng gawe plesetan

    wong sing seneng gawe plesetan yo bakale kepleset
    yen wis kepleset mesti wae isa gudras getih tur perih

    semono ugo artis sing digawe plesetan yo sak mestine lara atine

  16. rizalihadi says:

    yen ana ide, nanti ada jilid 2, mas maskur 🙂

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: